Min nya njutning

Jag fasar lite för att jag kommer att tröttna på dessa smaker också, men nu känns allt plötsligt mycket lättare igen!

Igår började jag dagen med en Vaniljshake med lite kanel i, mumma! Jättegott!
Lunchen blev en Kycklingsoppa som faktiskt var helt OK, men jag mådde lite illa av den efteråt av någon anledning. PÅ kvällen tog jag en Bananshake som jag mixade med mycket is och det smakade som halvsmält glass! Jag var i ett lyckorus och att sambon åt pizza, drack läsk och snaskade på nåt annat fredagsgott bekom mig över huvudtaget inte det minsta - jag hade ju också nåt gott!

Problemet med Cambrigde är att de inte verkar "fylla ut" magen lika mycket som God Balans, så jag har faktiskt varit lite småhungrig sen jag började med dem. Shakerna är också något för söta för min smak egentligen. Men imorse hade jag gått ner ett halvt kilo på bara en dag och det är ju suveränt! Kanske får kroppen en liten "nystart" med Cambridge, jag hoppas det.

Nu är det dags för frukost - jag tror det blir en Cappuccino, ev. utblandad med riktigt kaffe.

Jag har varit otrogen...

...och det var underbart! :D
Men det är inte som det låter, jag tar det från början. Det har ju varit tyst här på bloggen ett tag och anledningen är att jag inte mått så bra den här veckan.

Måndagen började väl OK, men redan vid frukosten kände jag att min God Balans choklad liksom växte lite i munnen. Tanken på att köpa en veckas ranson till tog starkt emot. Lunchen och middagen var ännu värre och jag fick knappt i mig mina 3 stycken God Balans på en dag.
 
Tisdagen mådde jag dåligt, var trött, matt och hängig. Måltidsersättningarna åkte nästan hiss i halsen och jag fick inte i mig hela varken till frukost eller lunch. Ska jag vara helt ärlig höll jag på att ge upp, men så tänkte jag att "NEJ, det ska jag inte! Jag är värd att bli smal och må bra!"

Jag kollade lite vad det finns för andra likvärdiga måltidsersättningar och fastnade för Cambridge p.g.a. att den är så lik God Balans i upplägget med 3 om dagen, 3 liter vatten och under 500 kalorier om dagen. Sagt och gjort, jag beställde en veckoranson av Cambridge bara för att testa.

Onsdagen mådde jag lite bättre, men måltidsersättningarna smakade fortfarande lika illa. Jag blev ansvarig för ett nytt, väldigt roligt ,men också väldigt eftersatt projekt på jobbet och timmarna rusade iväg utan att jag hann med riktigt. Jag jobbade över, men plötsligt var klockan så mycket att jag fick rusa till tåget och givetvis missade jag det precis. I väskan fanns en påse God Balans och en smutsig shaker, men tanken på den fick mig illamående och jag befann mig dessutom på en halvsnuskig tågstation utan direkt tillgång till vatten.

Jag lommade in på Pressbyrån och köpte en...Nutrilett ready-to-drink. Redan efter första klunken trodde jag att jag var i himmelriket! Vilken skillnad, som natt och dag! Den smakade precis som en Pucko chokladdryck! Jag är medveten om att den dessvärre innehöll något mer kalorier OCH mer kolhydrater än en God Balans, men jag tänkte att jag ändå fått i mig för lite både på måndagen och tisdagen, så då balanserar jag upp det. Och den var ljuvlig...jag ångrar ingenting! ;) 

Torsdagen började dessvärre med att ketonhalterna var betydligt lägre än förut - troligtvis p.g.a. den där "Nutrilett Ready-to-drink". Tusan också, men det tar jag förhoppningsvis igen snart. Det var ju inte SÅ mycket kolhydrater i den. Frukost och lunch blev de 2 smaker av God Balans som jag fortfarande någorlunda klarar av utan att få kväljningar. När jag kom hem väntade en avi på hallgolvet och jag skyndade mig till postutlämningsstället för att hämta mina Cambridge.

Middagen har alltså blivit en Mintchoklad milkshake och den var SÅ mycket godare än God Balans! Inte RIKTIGT lika god som Nutrilett Ready-to-drink, dock. Men det var inte alls samma äckliga bismak av pulver och något annat konstigt som med God Balans. Jag har beställt alla 9 smaker av Cambridge och ser fram emot att testa fler smaker imorgon. Äntligen är detta lite "roligt" igen!

Smaken är som baken...

Idag på måndagsmötet var det flera av deltagarna som sade att Kantarellsoppan var deras favoritsmak! Jag trodde först att de skämtade. Fast jag har bara vågat prova den en gång, men då var det knappt så jag fick ner allt.

Annars börjar jag tyvärr tröttna på smakerna. Ingen känns speciellt god längre och jag sneglar avundsjukt på andra märken som sägs vara godare. För jag har bestämt mig att fortsätta köra ren kur i åtminstone en vecka till!

- 3 kg på en vecka!

Visst är det underbart? :D
Det var precis vad jag behövde för att orka en vecka till!

Äntligen börjar det hända grejer!

Fredagskvällen var faktiskt den tuffaste perioden hittills. Man är så van vid att kunna slappa i soffan med något gott att äta och dricka, så fast jag egentligen inte var speciellt hungrig eller sugen var det första gången tankarna kretsade runt snacks, mat och vin. Humöret var si och så, men det beror också på stress på jobbet och annat privat, som inte direkt har med viktminskningen att göra.

Därför blev jag så glad imorse när ketonstickan lyste ilsket lila, starkt som aldrig förr. Fettförbränningen går på högvarv! Detta gjorde mig så upprymd att jag ställde mig på vågen här hemma, trots att jag egentligen lovat mig själv att vänta med att väga mig tills på måndag. Och den visade på minus 2,3 kg jämfört med samma våg i måndags!

Nu SKA jag inte väga mig igen förrän på måndag och det på Form och Figurs våg. Så får jag mentalt ställa in mig på att det kan bli en besvikelse då.

Men detta var pushen i rätt riktning som jag behöver för tillfället, nu känns det plötsligt OK att dricka pulver hela helgen!

Till frukost testade jag en varm Tropisk drink som lite omväxling. Funkade faktiskt det med! Men den är helt klart den sötaste av alla smakerna och nu när man vant av sig vid allt sött kändes den på gränsen till lite sliskig.



Max 500 kalorier om dagen!?

Jag har kollat upp andra måltidsersättningar idag, men ser att de tillför kroppen mer än 500 kalorier/dag. God Balans trycker på att det är viktigt att hålla sig strax under 500 kalorier/dag för att maximera fettförbränningen och förhindra att musklerna bryts ner.

Anledningen att jag kollade upp andra märken är för att jag - tyvärr - redan börjar tröttna lite på de 5 smakerna av God Balans som jag kan äta.

Så kanske ska jag ge kantarellsoppan en chans till och försöka blanda den med någon tillåten krydda? Jag vet inte alls vilken det skulle vara i så fall - har ni några tips? :)

Det blev en favorit i repris till lunchen idag - Grönsakssoppa med tillsatt vitlök och cayennepeppar. Inte RIKTIGT lika gott idag, men nästan! Frukosten blev en Caffe Latte, blandad med minsta mängden vatten och resten bryggkaffe. Smakade väl OK men inte som en äkta Latte, förstås!

Dag 4 med God Balans

P.g.a. tågproblem tog det idag mer än dubbelt så lång tid att ta sig hem, men jag hade ändå tur som kunde få skjuts av en arbetskamrat. Annars hade jag nog inte ens varit hemma ännu!!

Givetvis var jag vrålhungrig, så fr.o.m. nu ska jag alltid ha med en extra påse God Balans i väskan tillsammans med shakern, ifall något oförutsett skulle hända. Frågan är bara vilken smak som gör sig bäst att blanda med vatten direkt ur kranen, utan möjlighet till isbitar eller hett vatten...

Jag vet inte om det var för att jag var så hungrig, för att jag hunnit smaka ett par värre smaker nu, eller för att kryddorna gjorde susen - men middagen var underbar! En God Balans Grönsakssoppa, mixat med cayennepeppar och vitlök. En klar "bubblare" som tar sig upp på förstaplatsen i min favoritlista direkt!

Ketonerna frodas i alla fall nu, på mätstickan ikväll var det tydliga halter av ketoner i urinen - någonstans mellan höga och mycket höga halter.

Imorgon är 5:e dagen på dieten och jag kan nu konstatera att jag klarat mig förvånansvärt bra så här långt. Inte mycket hungerskänslor, knappt någon yrsel eller huvudvärk alls. Det enda som gnager lite i huvudet är att jag inte verkar ha gått ner som man ofta gör de första dagarna, med tanke på vad jag vägde hos läkaren igår...

Men det är bara att hålla ut och fortsätta!

Ketoner i urinen!!

Jag har köpt såna där mätstickor på apoteket, som man kan mäta ketonhalten i urinen med. Första mätningen idag hade jag inga halter, men nu på kvällen var det faktiskt svaga halter! Det är ett tecken på att fettförbränningen börjar komma igång!

Och det behövs, jag var nämligen på en rutinkontroll hos läkaren idag och vägdes där. På den vågen hade jag inte gått ner ett hekto, så lite sur är man allt...nu vet jag att man ska väga sig på samma våg och jag hade precis druckit närmare 1 liter vätska (2 glas vatten + 5 dl God balans), så det gör kanske sitt.

Min tanke är att mäta ketonhalten 1 gång per dag nu framöver - och INTE väga mig igen förrän på måndag, när det gått 1 vecka. Jag kan lätt få viktmani och väga mig 3 gånger om dagen annars och då är det lätt att tappa sugen om man inte ser resultat.

Vidrig lunch

Jag sitter just nu och försöker få i mig en "kantarellsoppa". Första klunken kändes OK, men nu tar det stopp, det går helt enkelt inte att äta denna. Jag får tvinga mig i den här och sedan byta ut mot andra smaker.

Nu har jag testat alla mina 6 God Balans smaker och jag har följande favoritlista:
1. Choklad - varm
2. Tropisk - kall med krossad is
3. Kaffe Latte - ska testa med riktigt kaffe i också
4. Smultron - kall med krossad is
5. Grönsakssoppa (jag ska ge den en chans till)
6. Kantarellsoppa - oätlig, måste byta ut mot andra smaker.

Dag 2

Det har varit förvånansvärt lätt idag, jag har inte känt mig speciellt hungrig eller sugen på något, men det är väl p.g.a. allt vatten man bälgar i sig! 3 liter är inga som helst problem, jag är törstig och känner mig torr i munnen ganska ofta. Lite yrsel och matthet har jag dock känt av och lite lätt hunger när det gått många timmar och börjar närma sig nästa pulvermåltid.

Till frukost testade jag smaken "Caffe Latte", men den var ingen höjdare utan smakade mest välling. Jag ska dock ge den en andra chans och då blanda med minsta mängden vatten och fylla på med riktigt kaffe istället. Det tror jag kan funka.

Middagen har precis intagits - en "Smultron shake". Nu har jag testat alla smaker utom kantarellsoppan som blir lunch imorgon. Jag har dock sett på God Balans hemsida att det finns en smak till, "Sole mio" som ska vara en soppa med soltorkade tomater och chili. Den låter ju jättegod, synd att de inte hade den där jag köpte mina pulver!

Smultronshaken var sådär. Den blir ingen favorit, men var inte den värsta jag smakat heller. Med iskallt vatten och massor av krossad is var det drickbart, men inte mycket mer än så.

Snart är dag 1 klar!

Middagen bestod av en "Tropisk drink" som faktiskt var helt OK! Jag mixade den med iskallt vatten och krossat is och det smakade faktiskt liiiite grand som glass. Förvånansvärt söt smak, men tyvärr med en liten bismak av pulver eller "mjöl". Men detta kan nog bli en av mina favoritsmaker.


Lunchen var ingen höjdare!

Grönsakssoppan var ingen höjdare. Jag har hört att man kan krydda den med vissa kryddor, så nästa gång ska jag testa det. Men först måste jag kolla upp vilka kryddor som är tillåtna.

Jag har förresten redan druckit över 1 liter vatten idag, så 3 totalt liter ska nog inte vara något större problem. ;)

Första pulverdrinken intagen...

Min första pulverdrink blev "Choklad shake" som ska vara den mest sålda smaken från God Balans. Jag blev därför lite orolig när jag efter första klunken tyckte att den smakade ganska illa. Men sedan blandade jag ut drycken mer med hett vatten så att den blev varm istället och då var det helt OK, smakade ungefär som varm choklad. Så det ska nog gå bra med den smaken.

Iskall Choklad shake, kanske mixad med isbitar tror jag också kan vara gott. Men småkall eller ljummen var ingen höjdare, tyvärr...

Nu ska jag snart iväg på måndagsmötet till viktminskningsprogrammet!

Frossarhelg innan allvaret börjar!

Ja, jag vet att vi blev tillsagda att det var OK att äta det vi var sugna på innan viktminskningsprogrammet börjar, men jag har ändå lite dåligt samvete över mitt frossande. Det är nu lördagkväll och hittills den här helgen (d.v.s. fredag+lördag) har jag ätit "Fossil fuel" glass från Ben & Jerrys, lösgodis, kladdkaka, pommes, läsk, kanelbulle...
Imorgon kommer sambons mamma hit på middag och vi ska bjuda på cannelloni med spenat och riccotta, samt blåbärspaj med vaniljsås till efterrrätt. Och jag undrar hur jag kunnat gå upp så här mycket i vikt? ;) Fast jag brukar faktiskt inte äta fullt så här onyttigt i vanliga fall på helgen.

Snart är det måndag och det jag ska äta från och med då är 3 påsar "God Balans", 3 liter vatten och så kanske någon kopp svart kaffe per dag. Jag har börjat vänja mig nu vid att dricka mitt kaffe utan mjölk, knepet är att brygga det något svagare än vanligt och låta det svalna någon minut, så går det bra.

På måndag går startskottet!

Igår fick jag beskedet!

Igår fick jag beskedet att jag var antagen till testgruppen för viktminskningsprogrammet! Det varar i 4 veckor (28 dagar) med start den 19/1.

Idag var jag på ett första informationsmöte och köpte måltidsersättning, som är det enda jag ska äta i början. Detta för att få igång en kickstart i viktminskningen och se snabba resultat. Måltidsersättningen heter "God Balans" och jag är spänd på hur den kommer att smaka! Jag kommer ju inte börja förrän den 19/1 med den.

På informationsmötet berättade de också att vi ska dricka 3 liter vatten varje dag och att det är OK med någon kopp kaffe eller te om dagen, förutom måltidsersättningen. Då drog jag en lättnadens suck för jag är verkligen beroende av mitt kaffe! Men det gäller nog att börja vänja sig att dricka det utan mjölk redan nu, för det får inte vara någonting i.

Ett råd vi fick var också att passa på att äta det vi vill och är sugna på denna sista veckan, sedan gäller det att strikt hålla sig till programmet för bästa resultat.

Vi vägdes även på informationsmötet idag och mätte fettprocenten. Jag vägde 81 kg och min fettprocent var 36% - d.v.s. ca 29 kg fett finns på min kropp! HU så hemskt, jag har aldrig någonsin vägt så mycket i hela mitt liv. Jag skulle gärna vilja nå vikten jag hade som 18-åring igen, men då måste jag gå ned ca 25 kg så det känns inte helt realistiskt. Mitt mål är att gå ned 16 kg totalt till en början, då känns det OK. Men jag är medveten om att det kommer ta längre tid än de 4 veckor som testgruppen varar.

Haha, jag längtar nästan till måndag så jag kan sätta igång med mina pulverdrinkar! :D

RSS 2.0